Originile aromei de narghilea "Dublu Mar"
Se crede ca aroma de narghilea "dublu mar" provine din Orientul Mijlociu, unde fumatul narghilelei a fost mult timp o traditie sociala si culturala. Se crede ca aroma a fost produsa prin amestecarea merelor rosii si verzi impreuna pentru a oferi o aroma unica. Multora le place aroma distinctiva si racoritoare care este creata atunci cand dulceata merelor rosii si acreala merelor verzi se reunesc.
Narghileaua cu aroma "dublu mar" este acum unul dintre cele mai apreciate gusturi in randul fanilor de narghilea, dupa ce a devenit celebra pe scara larga. De fapt, a castigat atat de multa faima incat mai multe localuri de narghilea si producatori au inceput sa ofere propriile variatii ale aromei. Unii chiar dau retete care modifica putin aroma prin includerea de ingrediente suplimentare cum ar fi menta sau lamaie. In ciuda modificarilor, multi fumatori continua sa iubeasca aroma traditionala.
Istoria narghilelei cat si a aromelor de narghilea
Practica fumatului de narghilea, isi are radacinile in secolul al 15-lea, a facut parte din cultura Orientului Mijlociu de secole. S-a extins rapid in alte regiuni ale lumii ca o recreere sociala care a adus oamenii impreuna pentru a se relaxa. Aroma pentru narghilea are ca baza frunzele de tutun, celuloza sau frunze de ceai negru care combinate cu melasa, glicerina si arome au castigat popularitate in intreaga lume.
Fumatul narghilelei este inca o institutie culturala semnificativa in Orientul Mijlociu. Exista numeroase arome si combinatii, iar productia acestora este adesea un secret. Oamenii de toate varstele si mediile socio-economice prefera sa fumeze aroma "dublu mar", care a devenit una dintre cele mai apreciate arome din Orientul Mijlociu si din alte parti. Aroma "dublu mar" este de natura sa va multumeasca papilele gustative si sa promoveze relaxarea, indiferent daca sunteti incepator la capitolul narghilea sau un adevarat profesionist.
Semnificatia aromelor pentru narghilea in Cultura Orientului Mijlociu
In Orientul Mijlociu, unde fumatul narghilelei este o activitate sociala populara, narghileaua preparata cu aroma de "dublu mar" are o semnificatie culturala considerabila. Impartasirea unei narghilele cu prietenii si familia este considerata a fi o activitate sociala in multe natiuni din Orientul Mijlociu. In special, aroma "dublu mar" este frecvent legata de prietenie si caritate. Ca un gest de ospitalitate si bun venit, casele din Orientul Mijlociu ofera frecvent aceasta aroma vizitatorilor.
In plus, in cultura acestora, narhileaua cu "dublu mar" are o semnificatie simbolica. Se crede ca echilibrul dintre laturile dulci si acre ale vietii sunt reprezentate de mere care sunt atat dulci, cat si acre. Deoarece merele sunt renumite pentru valoarea lor nutritiva si beneficiile pentru sanatate, aroma este, de asemenea, legata de sanatate si vitalitate. Ca urmare, narghileaua cu "dublu mar" este o aroma bineplacuta si pretuita in randul pasionatilor de narghilea din Orientul Mijlociu si din alte parti. Fumatul este vazut ca o modalitate de a promova atat bunastarea fizica, cat si cea sociala.
Popularitatea aromei pentru narghilea "dublu mar"
Stiu ca ati tot dat peste informatii despre Orientul Mijlociu, insa nu este singura regiune in care narghilelele preparate cu aroma "dublu mar" sunt populare. A aparut ca o aroma preferata la nivel mondial in randul fanilor de narghilea. Marul si anasonul creaza impreuna o aroma greu de ignorat.
Impactul calmant si relaxant pe care il are asupra corpului si mintii este un alt factor in popularitatea sa. Aroma de anason si mirosul dulce ar merelor sunt ambele recunoscute ca avand efecte relaxante asupra sistemului nervos. Impreuna, ele fac fuziunea ideala care promoveaza reducerea stresului si relaxarea.
De asemenea, versatilitatea aromei "mar dublu" ar putea fi creditata pentru recursul sau. Este o aroma preferata pentru fumatorii de narghilea carora le place sa exploreze, deoarece poate fi combinata cu alte arome pentru a face amestecuri noi.
Comparatie cu alte arome de narghilea
In ciuda varietatii largi de arome pentru narghilea de pe piata, aroma de "mar dublu" se distinge pentru aroma sa unica si semnificatia sa istorica. Acesta este frecvent in contrast cu alte arome de narghilea binecunoscute, inclusiv capsuni, struguri si menta. Chiar daca fiecare gust are propria baza de fani, aroma "dublu mar" continua sa fie cea mai populara optiune pentru multi fumatori de narghilea.
Aceasta aroma este mai nuantata si mai dulce decat cea a mentei, care este renumita pentru calitatile sale de revigorare. Pentru persoanele care prefera arome mai blande, strugurii si capsunile sunt optiuni excelente, deoarece acestea sunt mai fructoase si mai slabe in tarie.
Procesul crearii aromei de narghilea "dublu mar"
Marul si anasonul, sunt amestecate pentru a crea aroma de "mar dublu". Anasonul confera aromei un gust si un miros caracteristic asemenator lemnului dulce.
Uscarea si macinarea marului si anasonului intr-o pulbere fina este primul pas in pregatirea aromei. Pulberea este apoi combinata cu melasa si glicerina pentru a produce o textura siropoasa, lipicioasa. Frunzele de tutun taiate sunt apoi acoperite cu acest amestec si lasate sa absoarba aroma timp de cateva ore.
Apoi creuzetul este umplut cu tutun combinat cu aroma. In acest moment, fumatul poate incepe. Carbunele este folosit pentru a incalzi amestecul, ceea ce face ca frunzele de tutun sa emita fum aromat. Dupa ce a fost tras prin vasul narghilelei umplut cu apa, fumul este apoi racit si purificat inainte de a fi inhalat de fumator.
Care sunt brandurile care produc aroma "dublu mar"?
Starbuzz, Al Fakher si Fumarii sunt unii dintre cei mai cunoscuti producatori ai aromei "dublu mar". Fiecare marca are o combinatie diferita de mar si anason, unii pot adauga chiar si alte ingrediente pentru a imbunatati aroma. Indiferent de brand, narghileaua cu "mar dublu" continua sa fie un favorit al fanilor in randul fumatorilor care apreciaza aroma sa tangioasa, dulce si efectele calmante.
Concluzii
Una dintre cele mai populare arome printre fumatorii de narghilea este "dublu mar". Este favorita multora datorita combinatiei sale distinctive de dulceata si acreala, precum si aroma de lemn dulce a anasonului. Originile sale sunt din Orientul Mijlociu, unde a castigat pentru prima data popularitate cu secole in urma.
Amestecul unor ingrediente cum ar fi: melasa, glicerina, praf de mere si anason sunt rezultatul aromei "dublu mar". Dupa ce frunzele de tutun au absorbit aroma, amestecul este apoi plasat intr-un creuzet si incalzit cu niste carbuni din cocos. Fumatul aromei "dublu mar" este un mod fantastic de a va relaxa si de a petrece timp cu prietenii si familia. Trebuie doar sa retineti sa utilizati cu prudenta adecvata si sa va distrati responsabil. Daca doresti sa achizitionezi aroma pentru narghilea dublu mar vizualizeaza acest link.
Gaseste narghilele de calitate, arome, accesorii, si multe altele la Debesis Shisha. Si nu uita sa verifici blogul nostru pentru a descoperi mai multe despre Lumea Narghilelelor.
Afla mai multe:
-
De ce se arde aroma de narghilea? Cum sa previi acest lucru.
-
Prețul de a fi un fumător de narghilea: cheltuielile ascunse pe care trebuie să le cunoașteți