De ce se arde aroma de narghilea? Cum sa previi acest lucru.

De ce se arde aroma de narghilea? Cum sa previi acest lucru.
Pentru a elibera fumul si gustul din aroma de narghilea, fie din tutun sau celuloza trebuie sa incalzim aroma pana la punctul de fierbere astfel incat sa elibereze vapori. Nu vrem ca aroma sa se arda ci mai degraba incercam sa o gatim la temperatura de vaporizare. Intr-o narghilea incalzirea aromei nu este uniforma. De obicei aroma se supraincalzeste si mai apoi se arde, de obicei stratul de sus al aromei.

Aceasta problema este evidentiata in termografia prezentata mai jos. Aroma de narghilea se arde chiar sub locul in care sunt asezati carbunii in timp ce in alte zone nici macar nu a atins temperatura de vaporizare.

  


















Cum sa rezolvam aceasta problema?

Foarte simplu, dupa ce ati aprins carbunii trebuie asezati uniform pe creuzet incat sa acopere aproximativ in totalitate aroma (tot timpul sa-i pozitionati pe marginea creuzetului, niciodata pe mijloc). Daca folositi folie de aluminiu, ideal ar fi sa schimbati pozitia carbunilor din cand in cand, incat aroma sa fie incalzita uniform. Ca sa evitati arderea, tot timpu` trebuie sa aveti grija la comportamentul aromei, daca simtiti un gust mai puternic de ars: ori dati un carbune jos, ori mutati carbunii mai pe marginea creuzetului, ori raciti putin aroma sufland in furtunul narghilelei.


O alta problema comuna la sistemul creuzet/folie/carbuni, cenusa carbunilor se infiltreaza prin gaurile foliei in aroma de narghilea. Acest lucru ofera aromei un gust usor de carbune si poate cauza o usoara ameteala, in plus este si un potential daunator pentru utilizator. Aceasta problema este atribuita utilizatorului de folie care este perforata, pe care se afla si carbunii aprinsi care in timp creeaza o cenusa. Cand utilizatorul trage din furtunul narghilelei, cenusa si praful din carbune trec prin gaurile de pe folie si ajung in aroma.

Aceasta problema se poate evita daca in timpul sesiunii de narghilea scuturati periodic carbunii de cenusa sau daca folositi un HMD ( Heat Management Device)/Smoke Box sau sita care nu permit infiltrarea cenusei in aroma de narghilea.

Cam astea ar fi cauzele cat si problemele care pot aparea daca utilizati narghileaua cu un creuzet acoperit cu folie de aluminiu.
Speram ca aceste informatii v-au fost de ajutor !



Afla mai multe:



Enjoy your SHISHA !!!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!