Sesiunea Perfecta: Cum sa pregatesti o narghilea ?

Sesiunea Perfecta: Cum sa pregatesti o narghilea ?
Fumatul unei narghilele iti poate oferi o experienta relaxanta, mai ales cand fumezi o narghilea alaturi de prieteni, intr-un local specific care iti pregateste cea mai buna narghilea. Insa ce se intampla cand o sa fie nevoie sa-ti prepari narghileaua singur? Nu te simti descurajat, ti-am pregatit niste sfaturi pas cu pas care te vor invata cum sa-ti pregatesti prima ta narghilea. Ti-am pregatit mai jos o imagine detaliata cu fiecare componenta a narghilelei.

                                                     



Partea I: Pregatirea narghilelei pentru o sesiune de fumat:
 

      1. Igienizarea Narghilelei.

 
Spalati fiecare componenta a narghilelei cu apa inainte de a o folosi pentru prima data si ori de cate ori este nevoie, daca aveti la indemana o perie este perfect. Deconectati mai intai toate piesele si spalati-le pe fiecare in parte, cu exceptia furtunelor de unica folosinta. Daca aveti furtun din silicon cu maner si adaptor de aluminiu le puteti spala in siguranta. Dupa ce ati spalat atent fiecare componenta a narghilelei, stergeti-le cu un prosop uscat si lasati-le sa se usuce inainte de a continua.

Spalarea componentelor este importanta pentru a elimina orice reziduri din linia de productie sau pentru a elimina anumite mirosuri sintetice.
Ideal ar fi sa curatati narghileaua dupa fiecare sesiune, in principiu sa curatati narghileaua neaparat cand observati anumite reziduri in vasul aceasteia sau fumul nu are un gustul potrivit aromei folosite. Un set de perii speciale pentru narghilea v-ar fi de mare ajutor pentru ca va va ajuta sa ajungeti pe toata suprafata componentelor narghilelei. Daca doriti achizitionarea lor apasati aici.

 

      2. Adauga apa rece in vasul narghilelei.


Vasul narghilelei este acel recipient de sticla de la baza narghilelei. Adaugati suficienta apa pentru a acoperi max 2.5 cm (grosimea degetului mic) din tija metalica a narghilelei. Este important sa nu depasiti limita de max 2.5 cm, altfel tragerea fumului va fi mai dificila, cat si riscati ca apa sa ajunga in furtun. Iar daca apa nu ajunge pana la tija, fumul nu va mai fi filtrat, astfel fumatul narghilelei va fi asemanator cu fumatul unei tigari obisnuite.

Daca aveti o narghilea de dimensiuni mai mici de 40 cm, va recomandam sa acoperiti max 1.5 din tija, pentru a evita inundarea furtunului cu apa.
Tija narghilelei este partea metalica care este pozitionata in partea de jos a coloanei centrale. Pentru a verifica nivelul apei, introduceti coloana narghilelei in vas.


                                                        

Adaugati gheata (optional), o temperatura scazuta ofera fumului o sensatie racoritoare si mai placuta. Aveti grija dupa adaugarea cuburilor de gheata apa sa nu depaseasca limita de 2.5 cm, daca este necesar eliminati putin apa incat nivelul ei sa fie optim.
 

      4. Introduceti coloana narghilelei in vasul narghilelei


Introduceti coloana astfel incat tija sa intre in apa, cum v-am explicat la pasul anterior. In functie de sistemul de inchidere ar narghilelei care poate fi, click-lock unde va trebui sa inchideti narghileaua dupa manualul lasat de producator sau plug-in unde pur si simplu trebuie sa potriviti o garnitura pe gura vasului, mai apoi introduceti coloana pana cand narghileaua este fixata bine si tija este in apa. Este important ca narghileaua sa fie sigilata corespunzator, altfel densitatea fumului va fi redusa.

                                                            
 

      5. Conectarea furtunului


Furtunul unei narghilele fie ca este din silicon, fie ca este de unica folosinta, ambele se introduc la fel in orificiul pentru furtun al narghilelei. Cand vine vorba de narghilelele clasice, orificiul/supapa pentru furtun este la fel pentru orice model de narghilea. Insa cand vine vorba de narghilelele moderne situatia se schimba putin, fiecare model de narghilea vine cu un orificiu/supapa pentru furtun unic, creeat de producator. Asa ca nu mai e la fel de simplu ca in trecut unde puteati conecta furtunul la orice tip de narghilea fara probleme, acum va fi nevoie sa conectati furtunul doar cu adaptorul primit de la producator.

O mica informatie, in caz ca ati achizitionat o narghilea si nu vine cu furtun sau doriti sa mai adaugati narghilelei un furtun dar nu aveti adaptorul necesar. In loc sa dati 40-50 ron pe un adaptor, puteti folosi o garnitura pentru creuzet care o introduceti cu partea mai lata pe orificiul pentru furtun si mai apoi puteti introduce furtunul cu orice adaptor, garnitura ar trebui sa fixeze furtunul dumneavoastra fara probleme. Daca doriti achizitionarea unui set furtun complet apasati aici.

 

      7. Pozitioneaza tava pentru carbuni


Este o tava metalica pe care puteti pune carbunii incinsi sau va poate proteja in caz ca unul din carbuni cade de pe creuzet.


Partea II: Pregatirea creuzetului
 

      1. Amestecarea aromei


Aromele pentru narghilea contin o baza pentru absorbtie (tutun, celuloza, frunze de ceai) si niste lichide (glicerina vegetala, melasa sau miere si aroma) care va ofera fumul si aroma preferata. Aceste lichide tind sa se scurga spre fund, asa ca va recomandam sa amestecati aroma inainte de a o folosi, pentru a distribui lichidele in mod egal.

Daca fumati o narghilea pentru prima data, luati in considerare utilizarea aromelor de narghilea fara tutun. Aromele cu tutun daca nu sunt pregatite cum trebuie pot transforma sesiunea intr-o experienta neplacuta. Aromele din tutun se ard mai usor si pe langa aroma au o tarie asemanatoare tigarilor normale care va ofera o stare de relaxare putin spre ameteala. Pentru a afla care sunt diferentele dintre aromele cu tutun si aromele fara tutun apasati aici.

Aromele pentru narghilea vin in numeroase arome unde cu siguranta veti gasi aroma perfecta pentru dumneavoastra. Ca incepator va recomandam sa luati monstre de 50gr (2-3 sesiuni de narghilea) din diferite arome pentru a afla aroma perfecta. Pentru a achizitiona arome pentru narghile apasa aici.

 

      2. Umplerea creuzetului cu aroma


Dupa ce ati amestecat aroma o puteti pune in creuzet cu ajutorul mainilor sau a unei scobitori. Cantitatea optima de aroma este intre 10-18 gr, depinde de creuzetul dumneavoastra. Incercati sa aranjati aroma in creuzet in cat sa fie cat mai aerata pentru a permite caldurii sa patrunda pe toata suprafata aromei. Tot timpul sa aveti grija sa pastrati o distanta de 2-5 mm intre aroma si folie/hmd pentru a evita arderea acesteia.
 

      3. Acoperiti creuzetul cu folie sau HMD (Heat Management Device)


Asezati o bucata de folie de aluminiu peste creuzet, asigurati-va ca l-ati intins bine incat sa nu atinga aroma. Daca aveti folie normala de bucatarie, utilizati 4-5 straturi sau daca aveti folie de aluminiu speciala pentru narghilea, un singur strat e suficient. Puteti folosi si un Smoke Box/HMD in locul foliei insa majoritatea fumatorilor prefera folia.
Afla care sunt diferentele dintre folie de aluminiu si Hmd apasand aici!


                                                            


      4. Perforarea foliei

Folosind o scobitoare sau un perforator pentru narghilea, perforati folia de aluminiu pentru a crea gauri pentru un flux de aer optim. Pentru a verifica fluxul, asezati creuzetul in varful narghilelei ca in imaginea anterioare si trageti din furtun, daca aveti probleme la tragerea aerului, adaugati mai multe gauri. Dupa ce ati perforat folia, ramane sa asezati creuzetul pe narghilea ca in imagine. Nu uitati sa pozitionati garnitura pentru creuzet pe coloana inainte sa asezati creuzetul.


      5. Aprinderea carbunilor

Exista doua tipuri de carbuni folositi pentru narghilea:
  • Carbuni cu autoaprindere: Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti carbunele cu un cleste, mai apoi il puteti aprinde usor cu o bricheta sau un chibrite. Apoi asteptati 20-30 de secunde pana carbunele se inroseste complet. Acesti carbuni sunt usor de folosit, insa ofera un fum slab si un gust sintetic. Unii oameni intampina si dureri de cap din cauza substantelor folosite pentru a autoaprinde carbunii.
  • Carbuni naturali din cocos: Pentru a aprinde acesti carbuni veti avea nevoie de un aragaj, aprinzator special sau o lampa pe gaz. Carbunii vor fi complet aprinsi de obicei dupa 5-20 min, depinde de ce aprinzator folositi. Puteti pune carbunii pe creuzet doar dupa ce sunt complet rosii. Acesti carbuni sunt cei mai folositi de catre pasionatii de narghilea, nu ofera nici un efect secundar, nu au gust sau miros.

      6. Incalzirea aromei

Asezati carbunii aprinsi pe marginea foliei in poziti diferite. O greseala obisnuita este ingramadirea carbunilor in centru sau asezarea carbunilor unul langa celalalt, astfel aroma se va arde foarte usor si fumul va fi greu de inhalat.
Multi fumatori prefera sa lase aroma sa se incalzeasca timp de 3-5 minute inainte de a incepe sa fumeze din narghilea. Acest lucru permite aromei sa se incalzeasca uniform, imbunatatind aroma.



      7. Ultimii pasi

Odata ce creuzetul este cald, inhalati printr-unul dintre furtunuri. Daca observati ca fumul nu este vizibil in vas, inhalati o serie de pufuri scurte pentru a aprinde incet aroma, mai apoi trageti normal din narghilea. Va recomandam sa suflati in narghilea o data la 5-6 trageri pentru a raci aroma.


Acestea fiind spuse iti dorim o sesiune de narghilea cat mai placuta, gaseste narghilele de calitate, arome, accesorii si multe altele la Debesis Shisha. Si nu uita sa verifici blogul nostru pentru a descoperi mai multe despre Lumea Narghilelelor.



Afla mai multe:


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!