Insa cum ar fi sa aflii pas cu pas cum sa treci peste cele mai comune probleme cand vine vorba de narghilea?
Ti-am pregatit un articol in care iti vom prezenta 10 sfaturi care te vor ajuta sa gasesti raspuns la orice problema ai intampina cand vine vorba de narghilea.
1. Fum insuficient
1.1 Etansarea Narghilelei
In majoritatea datilor aceasta problema este cauzata de etansarea narghilelei. Aici trebuie sa verificati in mare parte daca garniturile narghilelei sunt in stare buna sau sa va asigurati ca ati inchis narghileaua pana la capat, altfel in momentul tragerii, pe langa aerul care intra prin creuzet o sa intre si aer din exterior ceea ce rezulta un fum slab combinat cu aer.
Cel mai simplu mod pentru a verifica daca narghileaua este bine etansata/inchisa este sa blocati cu un deget adaptorul din partea de sus a narghilelei unde vine creuzetul incat sa nu intre aer din exterior si sa trageti din furtun. Daca narghileaua este inchisa cum trebuie ar trebui sa nu puteti trage.
1.2 Cantitatea apei din vas este insuficienta sau in exces
Cantitatea apei din vasul unei narghilele este un factor foarte important cand va doriti o sesiune perfecta. Daca este prea multa apa, tragerea va fi mai dificila cat si fumul mai slab iar daca apa este insuficienta, fumatul narghilelei poate fi asemanator cu fumatul unei tigari obisnuite din cauza fumului cald care nu poate fi filtrat de apa si mai apoi racit.
Pentru o experienta placuta va recomandam sa verificati nivelul apei din vasul dumneavoastra cu tija narghilelei care ar trebui sa intre in apa 1.5 maxim 2 cm.
2. Schimbul apei din vas
De recomandat ar fi sa schimbati apa din vasul narghilelei dupa fiecare sesiune de fumat, cel mai bine este sa va creati un obicei din asta. Nu folositi niciodata aceeasi apa pentru mai mult de 2-3 sesiuni, altfel riscati pe langa gustul aromei sa simtiti si gustul aromelor precedente urmate de mirosuri neplacute din cauza rezidurilor din apa.
3. Folositi o cantitate optima de aroma. Mai multa aroma va inrautati sesiunea.
Asigura-te ca pui cantitatea optima de aroma pentru creuzetul tau. Nu umple creuzetul cu aroma pana la refuz doar pentru a capata un gust mai intens si fum mai dens, astfel aroma ta se va arde mult mai repede si este posibil sa fie dificil de fumat.
Tot timpul cand pui aroma in creuzet asigura-te sa o pui cat mai aerata, tot ce trebuie sa faci e sa iei aroma din ambalaj cu degetele si sa o presari usor, uniform in creuzet. Tot timpul incearca sa pastrezi o distanta de 4-6 mm intre aroma si folie de aluminiu/Smoke Box (HMD) pentru a evita arderea aromei.
4. Aroma arsa la inceputul sesiunii
Daca folosesti folie de aluminiu trebuie sa plasezi carbunii aprinsi pe marginea exterioara a creuzetului cu mica distanta intre ei incat creuzetul si aroma sa se incalzeasca lent pentru a evita arderea ei. Asigura-te inainte ca ai aprins carbunii pana stralucesc si nu mai au nici o parte neagra. Inca o problema ar putea fi cauzata de aroma care este prea uscata. In acest caz, de obicei este suficient sa o puneti inapoi in ambalaj cu restul aromei si sa o amestecati pana se umezeste iar mai apoi reluati procesul.
5. Cuburile de gheata si apa rece
Apa din vasul dumneavoastra se incalzeste cate putin dupa fiecare tragere. Temperatura apei este mentinuta la o temperatura optima in momentul care adaugati cuburi de gheata, cuburile de gheata mentin apa rece, iar acest lucru garanteaza un fum revigorant.
Adaugarea unor cuburi de gheata sau a apei la o temperatura joasa poate favoriza fumul cat si sesiunea dumneavoastra de narghilea.
6. Folositi carbunii naturali din cocos, uitati de acei carbuni cu auto aprindere
Pentru o experienta de fumat cat mai buna va recomandam sa folositi carbunii naturali din cocos care nu au gust sau miros si durata de ardere este mare. Carbunii cu auto aprindere va poti oferi o senzatie usoara de durere de cap sau ameteala cat si un gust sintetic din cauza substantelor folosite pentru autoaprindere.
7. Curatarea regulata a narghilelei este esentiala
O curatare regulata cat si o decalcificare a narghilelei ii pot prelungi enorm durata de viata. Utilizati echipamente de curatare adecvate atat pentru coloana cat si pentru vasul narghilelei dumneavoastra, puteti gasi perii pentru curatarea narghilelei apasand aici !
Utilizati numai detergenti de bucatarie (Sano, Fairy, cat si sapun lichid de maini), nu folositi substante puternice deoarece acestea dezvolta vapori toxici atunci cand sunt expusi la caldura.
Curatati narghileaua de preferat inainte sau dupa fiecare sesiune de fumat. Asigurati-va ca spalati vasul narghilelei, coloana cu periile potrivite, furtunul cat si creuzetul. Evitati sa lasati creuzetul necuratat, deoarece tutunul ars il pateaza. Clatiti furtunul cu apa calda si lasati-l sa se usuce inainte de inceperea sesiunii.
8. Lasati furtunul in spatiu aerisit
Adesea dupa o sesiune de fumat, furtunul urmeaza sa fie clatit cu apa si pus inapoi in cutie sau intr-un dulap. Cu toate acestea, furtunurile ar trebui lasate intr-un spatiu aerisit pentru a pastra neutralitatea gustului, altfel ele preiau gustul din mediu inconjurator si falsifica experientele viitoare de fumat.
9. Aerisiti incaperea unde ati fumat
Daca fumati o narghilea intr-un spatiu inchis, asigurati-va ca aerisiti bine si in mod regulat spatiul, deoarece se poate depune o cantitate mare de monoxid de carbon. Acest lucru poate provoca stare de rau, greata, ameteli sau dureri de cap.
Acestea fiind spuse iti dorim o sesiune de narghilea cat mai placuta, gaseste narghilele de calitate, arome, accesorii, si multe altele la Debesis Shisha. Si nu uita sa verifici blogul nostru pentru a descoperi mai multe despre Lumea Narghilelelor.
Afla mai multe:
-
Cum pastram aromele proaspete?
-
De ce frigiderul nu este o varianta pentru depozitarea aromelor?
-
9 tipuri de creuzete pentru Narghilea pe care trebuie sa le stii !
Enjoy you SHISHA :)